vasárnap, április 10, 2011

Fesztiválkörkép: Pannónia Fesztivál

Nincsenek megjegyzések:
 

Lassan végetér ez a félév is, és eljön az ideje, hogy el kell kezdeni gondolkodni azon, hogy az egyetemi elfoglaltságok letudta után mivel szeretnéd tölteni a nyarat. Egyre több nyári fesztivál nyújt lehetőséget kikapcsolódásra, pörgős bulikra, felejthetetlen koncertekre kedvelt hazai és külföldi fellépőkkel minden zenei stílus kedvelőjének. De hogy a változatos felhozatalból melyik fesztivált érdemes választanod, nem mindig könnyű feladat eldönteni. Ehhez próbálunk egy kis segítséget nyújtani, hogy megtalálhasd a legjobban hozzád illőt. Az elkövetkező időszakban megpróbáljuk felsorakoztatni a nyár legcsábítóbb programjait, hogy ezzel is megkönnyítsük a dolgodat.

Induljon hát a Fesztiválkörkép a nyár első és már 5. éve töretlen sikert arató fesztiváljával, a Pannónia Fesztivállal, melynek a már megszokott módon az idei évben is a Várpalota melletti Cseri-parkerdő ad otthont. Érdemes sietni a vizsgákkal, hiszen június 9-től 13-ig tartó rendezvény a korábbiakhoz hasonlóan most is jónak ígérkezik.






A Pannónia Fesztivál szervezői mindig is törekedtek arra, hogy a látogatók az általuk legkedveltebb előadókat láthassák a színpadon, és ez idén sem lesz másként. A fesztivál honlapján bárki voksolhatott a fellépőkre, mellyel 90ezren is éltek is, és így az általuk választott 1540 zenekarból összeállt lista alapján alakul ki a végleges program. A legkülönbözőbb stílusú kiválasztott bandából elég jó felhozatal vált, mely változatos programot biztosít a látogatóknak. Ha minden egyes csapatot meghívnának a szervezők, akkor pontosan egy hónapig tartana a Pannónia Fesztivál. Mivel ilyen óriási az érdeklődés, a stáb úgy döntött, hogy szakít a hagyományokkal, és a korábbi 4 nap helyett 5 napon át várja a bulizókat. Ez annyit jelent, hogy nem ér véget vasárnap a rendezvény, hanem még június 13-án, Pünkösd Hétfőn is meg lehet tekinteni számos koncertet. Az is biztos, hogy a Cseri-parkerdőben nem csak jól ismert nevek lépnek színpadra, hanem lehetőséget kapnak amatőr, illetve feltörekvő zenekarok is.

Szakítva a hagyományokkal minden idők egyik legnagyobb rock&roll zenekara, az amerikai Twisted Sister is fellép idén a Pannónia Fesztiválon, sőt rögtön az első napon, június 9-én koncerteznek és nyújtanak vélhetően egy hatalmas showt a közönségnek. A jövőre 40 éves zenekar manapság ritkán ad koncertet, ám az 5. születésnapját ünneplő Pannónia Fesztivál felkérésére igen mondtak. Dee Snider csapatáról túlzás nélkül állítható, hogy a földkerekség egyik legnagyobb rock&roll bandája. Nevükhöz fűződnek az olyan slágerek, mint az I Wanna Rock, a The Price, a Burn In Hell és a You Can’t Stop Rock’n’ Roll. Legismertebb daluk a We’re Not Gonna Take It, ami több generáció rockhimnusza, és egy zajos házibuli manapság is nehezen képzelhető el nélküle. A New York-i rockistenek páratlan showt csinálnak a színpadon, vélhetően így lesz ez a Cseri-parkerdőben is. Legutóbb hét esztendeje jártak Magyarországon. Idei Európa-turnéjukat Várpalotán kezdik, innen utaznak tovább a nottinghami Donington Parkba, a Download Fesztiválra.

Ettől eltekintve a rendezvény fő célja továbbra is a magyar zenekarok felléptetése. Hozzávetőlegesen 200 program lesz, és 140 együttes fog koncertezni Várpalotán, többek közt a Vad Fruttik, az Edda, a Subscribe, a Belga, a 30y, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, az Irie Maffia, a Kiscsillag, a Csík zenekar, Hobo és az Ossian. De a fesztivál színpadjain fellépő eddig közel 120 zenekar listáját megtekinthetitek a fesztivál honlapján.

A Pannónia Fesztivál nagyszínpada idén kétszer nagyobb lesz, mint tavaly, és ezzel együtt jóval nagyobb fény és hang kíséri a fellépőket. De idén újdonságot jelent az is, hogy az óriásszínpad két oldalán a szervezők kialakítanak egy-egy PaFe-Lángoló Gitárok VIP Teraszt. Területe egyenként 40 négyzetméter, és fél méterrel a színpad fölé magasodik. A két teraszon együttesenként 100 ember testközelből nézheti kedvencét, és tombolhat a zenéjükre. A szerencsések pár méterre lehetnek minden nap egy zenekar élő show-jától. Az már biztos, hogy az egyik a Subscribe koncertje, a többi négy együttes nevét egyesével, hetente hozzák nyilvánosságra a szervezők. Aki szeretne az exkluzív helyszíneken ott lenni, nincs más dolga, mint május 20-ig belépőt vásárolnia. Utána a Pannónia Fesztivál facebook oldalát kell lájkolni, majd a terasz@pannoniafesztival.hu címre egy üzenetet kell küldeni, benne a saját nevével, a jegy sorszámával, és a zenekar nevével, amit meg szeretne tekinteni. A szervezők május 20. után sorsolják ki az 5x100 nyertest.

A rendezvényre a 3 napos, péntektől vasárnapig érvényes bérlet 4.500 forint, a 4 napos bérlet, mely csütörtöktől vasárnapig érvényes 5.500 forint, míg a csütörtöktől hétfőig érvényes 5 napos bérlet 6.500 forintba kerül. A hétfői bónusznapra külön is lehet jegyet vásárolni 2.900 forintért. A belépők árusítása megkezdődött a koncert.hu és a jegyshop.hu oldalakon, a Ticketexpress és az Interticket hálózatában, illetve a pannoniafesztival.hu-n.

További információkért látogass el a fesztivál folyamatosan frissülő honlapjára vagy a facebook oldalára!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff